2020. február 19., szerda,  Zsuzsanna
 
 
   
   
   
 

Idősügy

Nyugdíjas Akadémia
2013. szeptember 16.
Idősek Akadémiája Gyulán a Szent István Egyetemen

Idősek Akadémiája Gyulán a Szent István Egyetemen

A gyulai és környékbeli nyugdíjasok lelkes közössége látogatja az Idősek Akadémiáját. Ez a képzési forma évek óta jól működik városunkban, a Szent István Egyetem Egészségtudományi – és Környezetegészségügyi Intézetében. Évek óta sok sok témában szervezik a programsorozatot .

Az intézmény és a Gyulai Nyugdíjas Érdekvédelmi Egyesület felkérésére az Akadémia keretében, Varga András örökös elnök úr javaslata alapján 20 óra + gyakorlat - időtartamú, esti előadássorozat kezdődött február végén.

Jelenleg 30 - 35 aktív nyugdíjas hallgatja a program sorozatot, amelynek címe és témája:

„Fényképezőgéppel a történelmi Magyarországon".

A heti foglalkozások előadója: Bagyinszki Zoltán gyulai fotográfus, aki több ezer színes felvétel segítségével kalauzolja el hallgatóit a Kárpát-medence, az egykori és a mai Magyarország ismert és ismeretlen világába.

A hallgatók- az órakeretből adódóan- gyakorlatorientált alapokat szerezhetnek a fotográfiai ismeretek területéről, továbbá a program bemutatja hazánk történelmét, városainkat, világörökségeinket, műemlékeinket, építészeti értékeinket, legszebb természeti képződményeinket, csodálatos magyar tájainkat. A jó hangulatú órák kulturális és művészettörténeti alapismeretekkel, helytörténeti értékeink bemutatásával  is bővítik a hallgatók tudását.

A csoport tervei között szerepelt, az Akadémia zárását követően közös kiállítás megszervezése és egy Kastélytúrán való részvétel- fényképezőgépek segítségével.

A kiállítás nagy sikerrel megvalósult, valamennyi hallgató beadta pályaművét, a kiállítást Prof. Dr.Iván László az Országos Idősügyi Tanács elnöke nyitotta meg a főiskola folyosóján. A képek azóta Budapestet is megjárva már 4 városban bemutatkoztak. Igazi kreatív egyéni sikerek a résztvevők számára.

Bagyinszki Zoltán

 
 

boritek_ikon.pngGyula Város Önkormányzata Képviselő-testületének Polgármesteri Hivatala
Székhely: 5700 Gyula, Petőfi tér 3.
Postacím: 5700 Gyula, Pf. 44.

telefon_ikon.png


Telefon: 06 66 526-800
Telefax: 06 66 526-819
E-mail: gyulaph@gyula.hu
Belföldi jogsegély, szakhatósági ügyek: tokajine@gyula.hu