2020. október 30., péntek,  Alfonz
 
 
   
   
   
 

Aktuális

Tájékoztatás ebzárlat és legeltetési tilalom elrendeléséről.
2020. szeptember 21.

A Békés Megyei Kormányhivatal megyei főállatorvosa Békés megye teljes területére ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelt el 2020. október 3. napjától 2020. október 23. napjáig a rókák veszettségének megelőzése érdekében kihelyezett csalétek-vakcinák okán.

 

Az ebzárlat ideje alatti kötelezettségek:

  • Tartási helyén minden kutyát elzárva , megkötve kell tartani úgy, hogy a kihelyezett csalétek-vakcinával ne érintkezhessenek. Zárt udvarban a kutyák elzárását vagy megkötését mellőzni lehet, ha azok kiszökése megakadályozott.
  • A település területéről kutyát kizárólag érvényes veszettség elleni védőoltás megléte esetén, csak a hatósági állatorvos kedvező eredményű vizsgálata után és engedélyével szabad kivinni.
  • Kutyát tartási helyéről csak pórázon vezetve és szájkosárral szabad kivinni.
  • Az érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező vadászebek, a fegyveres erők és fegyveres testületek ebei, a katasztrófa-mentő ebek, a segítő és terápiás ebek, valamint a látássérült embereket vezető ebek rendeltetési céljuknak megfelelő használatuk idejére mentesek a korlátozás alól.
  • Az ebzárlat alatt a húsevő állatok összevezetésével járó rendezvény nem tartható.
  • A jelzett időszakban a legeltetés tilos.

 

Amennyiben a csalétek-vakcina bőrre, sebbe, szembe, orrba, szájba, nyálkahártyára kerül, haladéktalanul orvoshoz kell fordulni és értesíteni kell a Gyulai Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályát.

 
 

boritek_ikon.pngGyula Város Önkormányzata Képviselő-testületének Polgármesteri Hivatala
Székhely: 5700 Gyula, Petőfi tér 3.
Postacím: 5700 Gyula, Pf. 44.

telefon_ikon.png


Telefon: 06 66 526-800
Telefax: 06 66 526-819
E-mail: gyulaph@gyula.hu
Belföldi jogsegély, szakhatósági ügyek: tokajine@gyula.hu