2020. november 25., szerda,  Katalin és Katinka
 
 
   
   
   
 

Pályázatok

Gyulai delegáció látogat el az olaszországi Budrioba szakmai konferenciára és találkozóra
2015. október 08.

fejlec.jpg

Gyula város 30 fős delegációját Dr. Görgényi Ernő polgármester vezeti a városunkkal immár 52 éve testvérvárosi kapcsolatot kötött Budrioba. Gyula Város Önkormányzata az idén immár a harmadik nagyszabású európai uniós projektjét és rendezvénysorozatát indította el, mely események a 2015-ös és a 2016-os évek meghatározó elemei lesznek az éves testvérvárosi találkozók szempontjából.

 

Gyula városában a 2013-as esztendőt egy testvérvárosi hálózatépítésre megnyert pályázatnak köszönhetően, az aktív időskorúakkal foglalkozó konferenciák („Nemzetközi tapasztalatcsere – fórum a generációk közötti együttműködés előmozdítására” címmel) tették ki, melyek égisze alatt ünnepi és jubileumi események is megrendezésre kerültek. A 2014-es évben a munka és a család világát („Munka és család – önkormányzatok tematikus hálózata” címmel), azok összefüggéseit taglalták a testvérvárosi programok, akár az előző évben, ekkor is szintén a Europe for Citizens program jóvoltából.

 

Ezen pályázat hat állomásos, melynek nyitó rendezvényét júniusban szervezte a város új szerbiai partnertelepülésén, a határ menti Palicson. A két város civil szervezetei és egyesületei tartottak szakmai előadásokat, ismerkedtek meg profiljaik szerint. Egy közös képzőművészeti kiállítás is nyílt a településen a Gyulai Székely Aladár Fotóklub és palicsi festőművészek jóvoltából melynek folytatására jövő júniusában de már Gyulán kerül sor. A rendezvényt követően a kulturális élet és a képzőművészet terén nyíltak meg lehetőségek, elindult a közös gondolkodás, kiállítások és pályázatok terén. A gyulai helyi termékek bemutatására is sort kerítettek a szervezők, így a jelenlévők megkóstolhatták az Alakor sört és a Gyulai kolbászt is. A szakmai rendezvények nyilvánosak voltak.

Az olasz kisváros, Budrio 2015. október 9-10-11-én ad otthon ezen programsorozatnak. Erre a rendezvényre számos civil szervezet, egyesület látogat el az önkormányzati projekt menedzsmentje szervezésében Gyuláról (Békés Megyei Sclerosis Multiplexes Emberek Közhasznú Egyesülete, Dél-Alföldi Wellness Egyesület, Gyulai Civil Szervezetek Szövetsége, Gyulai Nagycsaládosok Egyesülete, Gyulai Ifjúsági Központ, Mi egy Másért Közhasznú Egyesület, Gyulai Kert- és Tanyatulajdonosok Egyesülete, Gyulai Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesület és a Katolikus Karitász). A szakmai előadásokon túl a kiutazók meglátogathatják Budrio attrakcióit és az évente visszatérő rendezvényét, az AGRIBU-t, valamint Bologna nevezetességei is bemutatásra kerülnek. A szakmai rendezvények nyilvánosak, melyekre várják az érdeklődőket a szervezők.

 
 

boritek_ikon.pngGyula Város Önkormányzata Képviselő-testületének Polgármesteri Hivatala
Székhely: 5700 Gyula, Petőfi tér 3.
Postacím: 5700 Gyula, Pf. 44.

telefon_ikon.png


Telefon: 06 66 526-800
Telefax: 06 66 526-819
E-mail: gyulaph@gyula.hu
Belföldi jogsegély, szakhatósági ügyek: tokajine@gyula.hu